Vánoční dobrůtky pro mlsné jazýčky
Kočičí rybí polévka „Štědrý vous“
Ingredience (1–2 porce):
-
kousek bílé ryby (např. treska, štikozubec, pangasius – bez soli a koření)
-
cca 200 ml vody
Postup:
-
Rybu vložte do studené vody.
-
Velmi jemně povařte 10–15 minut.
-
Rybu vyjměte a vývar nechte vychladnout.
-
Maso rozdrobte na malé kousky a případně jej vraťte zpět do vývaru.
Podávání:
-
jako vlažnou polévku do misky
-
nebo jen malé množství vývaru jako „kočičí čaj“
-
vhodné i k olizování, pro zklidnění a podporu příjmu tekutin
Dušené kuřecí masíčko s mrkví „Tichá noc“
Ingredience:
-
kuřecí prso nebo stehno (bez kůže a kosti)
-
2–3 tenká kolečka mrkve
-
malé množství vody
Postup:
-
Maso nakrájejte na větší kusy.
-
Přidejte mrkev a trochu vody.
-
Duste nebo velmi jemně vařte přibližně 20 minut.
-
Nechte vychladnout a maso natrhejte na jemná vlákna.
-
Mrkev můžete:
-
zcela odstranit (u citlivých koček),
-
nebo malé množství rozmačkat do vývaru.
-
Podávání:
-
jako drobnou pochoutku z ruky
-
do hlavolamu
-
nebo jako sváteční doplněk běžné stravy
Krůtí „paštika“ na olizování „Andělské tlapky“
Ingredience:
-
vařená krůta nebo kuře
-
malé množství vývaru z masa
Postup:
-
Maso rozmixujte s vývarem do hladkého krému.
-
Konzistence by měla připomínat jemný jogurt nebo dětskou přesnídávku.
Podávání:
-
na lízací podložce
-
na talířku
-
případně z prstu (pokud je na to kočka zvyklá)
Vhodné zejména pro seniory, citlivé kočky nebo ke zklidnění.
Doporučení pro sváteční mňamky
-
nepřidávejte sůl, cibuli, česnek ani koření
-
nepoužívejte uzeniny
-
podávejte pouze malé porce
-
vždy nechte pokrm vychladnout
-
berte jej jako rituál a zpestření, nikoli plnohodnotné krmení

Fotka od Clker-Free-Vector-Images z Pixabay

