Sloní uši z piškotového těsta
14. 12. 2025
(od Hypšových a Weigendových mňoukalů)
Potřebujeme:
4 vejce
240 gramů hladké mouky
240 gramů moučkového cukru
vanilkový cukr
hrubá mouka a tuk na vymazání plechu
Vece šleháme s cukrem asi 10 minut, poté přidáme hladkou mouku. Vymažeme a vysypeme plech a troubu předehřejeme na 150 st. C. Na vymazaný na vysypaný plech děláme lžičkou malá kolečka- pozor, je třeba nechat mezi nimi prostor. Poté pečeme v troubě dorůžova. Placičky vyndáváme z plechu po jedné a hned je stiskneme na jednom okraji, čím vznikne "ouško". Ouška plníme po vychladnutí vanilkovým krémem, šlehačkou nebo šlehaným tvarohem a zdobíme podle chuti ovocem, oříšky, strouhanou čokoládou či kandovaným ovocem. Ouška můžeme udělat i kakaová či méně sladká.
Dobrou chuť :-)


